1/2 paket jäst
7,5 dl vatten
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
4,5 dl dinkel (jag tog siktat dinkelmjöl)
4,5 dl durumvete
1 dl hela linfrön
1 dl solroskärnor
Rör ihop alla ingredienserna och ställ att kalljäsa i kylskåpet över natten. Sleva ut till bullar på en smord plåt och låt de stå i 225 grader varm ugn i 22-25 min.
7,5 dl vatten
1 msk olja
1 msk honung
1 tsk salt
1 dl havregryn
4,5 dl dinkel (jag tog siktat dinkelmjöl)
4,5 dl durumvete
1 dl hela linfrön
1 dl solroskärnor
Rör ihop alla ingredienserna och ställ att kalljäsa i kylskåpet över natten. Sleva ut till bullar på en smord plåt och låt de stå i 225 grader varm ugn i 22-25 min.
Jag värmde vattnet fingevarmt först så att jästen skulle lösa sig ordentligt. Degen går jättebra att bara röra ihop och sedan klicka ut på plåt med en slev, även om jag gillar att baka så gillar jag när jag slipper ta i degen :-) Bullarna blev riktigt goda och kändes nyttiga, för mig blev det ca 20 stycken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar