tisdag 22 maj 2012

Den där mammamagen!

I juli fyller Lillen 2 år. Spåren efter graviditeten har bleknat (även om minnena självklart finns kvar). Såret efter kejsarsnittet ömmade i ett drygt halvår. Övervikten satt kvar ungefär lika länge. Styrkan i magmusklerna byggde jag upp med andningsövningar och försiktiga plankor (till att börja med på knäna) och någon magmuskeldelning har jag aldrig direkt märkt av.

Jag var galet flitig med de där plankorna ett tag och kände mig superduperstark. Men nu, med heltidsjobb, förskolebarn och ett starkt löparfokus har jag börjat slarva...rejält! Nu fixar jag som bäst en dryg minut på armbågarna och trots att det värsta hänget är borta så putar magen betänkligt - mycket irriterande! Som en fluga till en sockerbit dras jag till rubriker som denna hos .Lofsan. Känner att jag hör hemma i första gruppen mammamagar och kommer planka som om det gällde livet för att få bukt med detta. Det är faktiskt inte speciellt jobbigt och tar inte så lång tid, så ett par plankor om dagen tänker jag försöka fixa. Till att börja med fram till midsommar, för att se om det ger någon effekt. Vad sägs om en utmaning? Vem hänger med?

Igår blev det 5X30 sekunder. Idag 2X1 minut! Jag kämpar jag kämpar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den där mammamagen... Jag hänger gärna på, vi kan peppa varandra! Nu på måndag, 28/5, börjar jag med magcoaching hos Olga Rönnberg. I sex veckor ska jag träna och ha en bra kost för att dels få starkare magmuskler och dels bli av med muffinstoppen! Hejja på oss!

Ps. Jag smygstartade och har redan gått över från knä till tår. Det går snabbt, bara lite pannben!

Mia S sa...

Härligt! Spännande att höra vad du tycker om Olgas magcoaching, det verkar ju som att många får väldigt fina resultat!

Om det känns bra på tårna är det väl bara att köra på det! Lycka till!